ByteFEST 2009

27. 09. 2009 Řočníky

O víkendu 2.-4. října 2009 se konala již 6. akce zaměřená na počítačovou nostalgii. Díky připomínkám některých jedinců jsem termín konání posunul o měsíc. Snad už budou spokojeni všichni, kromě těch, kteří nejsou a nebudou spokojeni nikdy, snad už jen z principu ;)

Jak již bylo uvedeno dříve, tři přátelé pro nás vytvořili úchvatnou POZVÁNKU na Bytefest_2009. Po shlédnutí mne to až dojalo. Díky, je to moc pěkné ;)

Především bych chtěl poděkovat několika lidem, kteří měli pozitivní přístup a porozumnění, kteří nám vyšli vstříc. Jednalo se nejen o zapůjčení a nájem prostor, ale i o parkovací místa. Největší problém na takovýchto akcích také bývá nedostatek stolů, i když vlastní sál je veliký. Letos jsme však měli k dispozici stoly ze tří učeben, kdy dvě z nich pak posloužily i jako místo ke spánku. 

Přesto, že jsem měl slíbenou pomoc ze strany ochranky a obsluhy, musel jsem se s tím nějak vyrovnat sám. Bohužel nám chyběly právě pokladní, které měly při loňské akci velký podíl na zisku. Takže se stalo, že se nevydělalo ani na podporu RotaxMame, ani na zaplacení hostingu a domény bytefest.org  :-(

Zkrácený barevný banner z roku 2007, který posloužil jako zatemnění pro projektor při hraní her z RotaxMame v oddělené části sálu, poutal pozornost svou pestrostí. Fotoaparáty byly všude, fotilo se všechno. Aby ne. Vždyť bylo vskutku na co se dívat. Velikou zásluhu na tom měl Tomáš, který se svou sbírkou obsadil čtyři stoly.

A přišla neděle, čas loučení. Když pak odešel kolem desáté v noci i poslední účastník, vrátil jsem do učeben zapůjčené stoly a před půlnocí jsem se pustil do úklidu sálu. Byl jsem s tím hotov ve dvě ráno a v osm hodin jsem odevzdal veškeré klíče.

Závěrem už jen spousta fotografií, které dokumentují nejen vystavované stroje, ale i atmosféru a náladu.

První sadu fotek dodal MarK. Můžete je shlédnou  - ZDE -

Ci5 si taky pospíšil a na jeho fotogalerii se podívejte  - ZDE -

a taky menší video na youtube o práci plotru a krátký  - článek -

Starej Mraf mi svoje práce poslal a já jsem je zveřejnil  - ZDE -

Rovněž fotky, které nafotil a na web dal FoGh - ZDE -

JanekW uložil svoje fotky na Facebooku  - odkaz - nebo pak  - ZDE -

Velikou sadu fotek uložil KrupkaJ na svém webu  - ZDE -

a také krátké video ZX printeru v akci na YouTube  - videoklip -

Logout128 má fotky umístěné na Picasa-webu  - ZDE -

a svoje postřehy a dojmy popisuje formou  - fotostory -

Rověž Swarm má na webu notebookblog.cz svůj  - článek -

Oldsoft nám sem nakonec taky přidává svoji galerii  - ZDE -

A svou poctu akci projevil i LitilDivil několika záběry  - ZDE -

Na závěr ještě několik záběrů, které poskytl HOL  - ZDE -

Hot - DEMO - ByteFest_09